Super dålig!

Detta gillar jag inte vaknade och halsen är helt igen svullen fyfan vad svårt jag har att andas, får rena paniken ju. det dunkar i huvudet och gör ont i örat. bli man inte tokig eller?

Idag börjar vi med att måla Markus rum med blå färg, har målat två lager med vitt men äntligen så får vi måla med det blåa, sen är det bara lite detaljer så är vi klara med rummet. Längtar så grymt mycket tills micke kommer hem, vill inte sitta här själv längre är så läskigt. får ingen luft ibland, blir tokig.

Ne ska mysa med Markus nu ha det bäst alla /Irene


Mycket attt göra och så är man sjuk :(

Åh vad jag har ont i halsen, allt är så grymt jobbigt nu.
Först åt jag nötter vilket jag inte skulle göra kunde knappt andas efter de. sen fick jag pollen mitt uppi allt, bara rann från öga och näsa. nu har jag så jäkla ont i halsen kan inte gapa eller svälja!´

Nu ska jag snart göra mig klar, ska åka till Bvc med Markus idag igen, hans utslag försvinner aldrig så dom ska smörja med en stark salva idag. Sen sticker jag till Skärholmen på en gång måste dit och köpa lite saker. ¨
Sen efter de så måste jag hem och börja slipa väggen så vi kan börja måla idag :).

Och klockan fem drar jag iväg till bilskolan fan för de. jag orkar egentligen inte fara dit i dag heller men måste ju va ju inte där förra veckan. Ja men kul att sitta där när det bara rinner.

Fundera på att kanske gå en liten stund tidigare det är ju så fint väder ute! Sol det är 30 grader varmt i solen. ska göra mig klar nu.

Här kommer en bild på Markus från i går, han skulle sova med vägrade!







Hejsvejs!


Vad bra allt kommer att bli.

Jag ska börja med att skriva hur midsommarn har varit innan jag berättar vad som kommer att bli så bra!

Vi var hos min syster och hennes familj på midsommar, mamma, pappa, thomas och vickan va också där, det var hur trvligt som helst.
Kom till Surahammar kl två i fredags, pratade lite och satt ute i värmen och stekte med en kall drink.
på kvällsidan så åt vi super god mat, blev en massa olika mat som dom bjöd på och så efterrätt blev det  jordgubbstårta mums!

Ja kvällen var super bra iallafall, blev lite rund under fötterna och vek mig dubbel nästan flera gånger av skratt! Ne det måste vi göra om!!


Ja nu ska jag berätta det jag och micke hade tänkt oss!

Vi ska göra om Markus rum, Vi ska måla väggarna ljusblå och ha vita möbler till de, sen så ska vi måla om hallen och vårat sovrum, och köket ska fixas. Kommer in för och efter bilder sen när vi ska fixa. Visst vi ska ju inte göra allt på en gång så klart, vi ska ju dela upp det, men vårat mål är att göra klart innan vintern, i morgon börjas det med Markus rum så första bilderna kommer kanske in slutet av veckan när allt är klart!


Nu ska jag ner till mina underbara grannar och umgås en liten stund, kommer säkert bli en låång stund beroende på hur trött alla är :).

Ha det bra / Iréne


Åland?

Ja visst är det konstigt av mig att bara göra saker utan att planera jag vet men i onsdags så blev det bara så, klockan 14.00 bokade min kära sambo biljetter till båten och det var ju såklart super skoj för jag fick ju umgås med min familj :) ja inte Markus då, men han var hos Titti och Stefan och jag tror faktist att han mådde bäst där också.
Det var jag, micke, mor och far som stack iväg på en liten tur.

Här kommer iallafall någon bild som jag tänkte att ni kunde titta på och det är ju inge speciella bilder men jag har ju varit så dålig på uppdatera min blogg med både text och bilder så ja ni får nöja er med detta.



 Lägg märke till micke som är med på bilden!






Jag börja gilla det här att åka till olika ställen, säg bara till så sticker vi =).

Äntligen!

Denna dag har varit lång av längtan, men äntligen har min mor och far kommit hit.
Har mycket att göra denna vecka nu!

I morgon så ska vi först till BVC och mäta o väga markus sen efter det så blir det Skärholmen och handla en massa kläder :).

Onsdag så ska vi till Gröna Lund tror jag för mamma har har aldrig varit där, äta gott och drick någonting gott.

Torsdag så fyller Mamma år, då har vi plannerat att bjuda ut mor och far till en riktig resturang och sitta på krogen på kvällen har fixat barnvakt till Markus så det blir nog super bra!

Fredag morgon så åker vi alla till min syster i Surahammar och ska fira midsommar där, sova åver tills på lördag sen blir det hemgång, ska bli super skoj att få träffa små tjejerna eller små och små är dom ju inte heller,  jaja ne nu ska jag umgås lite innan man ska gå och lägga sig.

skriver mer i morgon så alla mina kära läsare få veta vad jag har gjort.


Gå och lägga sig kanske?

Vaknade i morse och kände mig super dålig, började kännas bättre mot dagen men nu kommer skiten igen. i morgon kommer mamma och pappa  ska bli super kul att få träffa dem igen, ne nu är det dags att lägga sig, fy vad jag är dålig nu, ja just de jag råkade göra världens dumaste sak nu ikväll jag åt en mandeltårta och det va inte så smart fick ta medicin på en gång nästan, fy vad otäckt de är när halsen sväller igen så där.

Ne nu kallar sängen!
Ha det så bra / Iréne

Titti fyller år!

Titti fyllde år idag, ett STORT GRATTIS till världens underbaraste kvinna!
Nu har vi kommit hem efter en bra dag, super god mat och dryck och massor med prat och firande.

Kommer lite bilder här på maten som vi gjorde.








Tack för en super trevlig kväll!



Så det kan gå :)

Idag när Micke kom hem så åkte vi direkt till Ikea, vi skulle köpa en sak men det blev 5 påsar fulla med saker istället, men det var ju bara för att Ikea fyllde 45år idag så allt var så grymt billigt.
Har varit inne hela dagen, en massa regn och åska huvva så hemskt!
Har beställt pizza så snart kommer den hem hit gott oja fast ändå inte haha, är halv less på pizza har ätit de så mycket.

I morgon ska vi ut en sväng och handla lite, för Titti fyller år ska fira henne ska bli super trevligt.

Ne nu ska jag fortsätta fixa här. Hejsvejs alla!


En sak? haha nej flera!

Nu tänkte jag berätta en dålig sak med att bo här!

Vi betalar över 6.000 kr/mån och då bor vi i en trea. Spisen är seg som bara den plattorna blir varma efter typ 10min.
Ugnsluckan är glapp och en jävla larm grej sitter på väggen, dom knipsade bort larmet och försökte fixa ugnsluckan, Vafan ge mig en ny spis jävel! Får fan vänta hur länge som helst innan maten är klar här, kul mm SUPER! Dom kan inte köpa en ny spis för att den där är från årr 2.000 det är ju förfan 10 år sen och en spis som inte ens funkar vadfan är det för ställe man bor på?
Sen inte bara det heller, det är så jävla lyhört, när jag ligger och försöker sova så hör jag grannarna spela tvspel eller lyssna på musik, ser tv eller prata i bland önskar jag bara att jag hade en klubba!
Och elementet i badrummet är sönder, den går inte att stänga av utan den bara sprutar ut värme och jag kan ju säga det att de är de sista vi behöver, lägenheten är fyjävla varm! har fönser öppna fläkten på och ändå så är det hur varmt som hels kan fan inte vara  inne. Vi har ju inte ventil här heller och detta betalar man över 6.000kr/mån och i nte nog med det heller både väggar och golv ser förjävligt ut!!
Och sen måste jag bara tillägga att på parkeringen utanför här är för bilar och fan inte för att STÄLLA HUSVAGNAR PÅ och ta upp alla bilplatser det finns ju en som älskar att sätta fast gula lappar på bilar här! Än vart man står och om man råka stå en minut över tiden nog fan sitter det en lapp på bilen!
Så nu har jag klagat klart!!

Nu ska jag och Markus sätta oss och mysa framför tv´n. Han älskar att titta på tv min sötnos!
Ha dte bäst alla / Iréne


Hoppas på bättre...

Ne vilken dag det är idag, blåser och regnar.
Jag och Micke som hade massvis med planer ute idag men inge kul att gå ut då! Har fruktansvärt ont i rygeen tror att den ska gå av! Det känns som så när jag sitter eller ligger.
Just de ja i går var vi ju på bvc han fick inte sprutorna igår utan vi bokade in en ny tid på måndag istället.
Markus vägde 5665 och är 58cm lång, Det ser jätte fint ut i kurvan han växer som han ska.!
Nu ligger både far och son i sängen, tråkiga dom är då, först så ska jag upp och när jag kliver upp så går dom och lägger sig hahaha sötnosarna mina!

Ne hoppas  på bättre väder idag.
Så man kanske kan gå ut en sväng senare så man får frisk luft!
Ha det bäst alla / Iréne

Detta var ju faktist min dag!

Först så ser allt svart ut sen börjar det att ljusna till allt är så bra nu har några nyheter att berätta =).
Jag har väntat på lämpen hur länge som helst nu och äntligen idag så fick jag reda på att dom har skickat den nu idag så den kommer på måndag!
Sen så har jag anmält mig till skola, och jag börjar i oktober.
Det är en sjuksköterska utbildning och jag längtar som bara den =).
 Så där va mina nyheter!

Idag har jag inte gjort så mycket som vanligt jag har blivit ganska lat utav mig,
har iallafall pluggat mer på körkortet det är ju bra de!
Sen kom micke hem han tog med sig Markus och gick å la sig i sängen och dom somnade så sött så!
Sen kom Titti och snodde Micke en stund dom åkte iväg för att köpa en säng till lilla winn.
Jag gick ner till Tittis man Stefan och og med mig honom ut en stund tills Micke och Titti kom tillbaka, sen gick vi hem igen och barnen ville följa med så klart att dom fick de, tyck om dom så grymt mycket.
Så dom satte sig här och såg en film, Wega gick hem men Zakk och Zaga var då iallafall kvar här kommer en bild på dem!




Imorgon så ska min lillrins till bvc och ta sprutorna, väga och mäta sig.
Ne nu ska jag sätta mig i soffan alldeles själv och glo på tv en stund, kan vara skönt de med ibland.
Här kommer även en bild på Markus



Ha det bäst alla / Iréne


Varför inte göra något som jag verkligen vill?

Just det, varför gör jag inte det som jag verkligen vill?
Nu funderar jag på att anmäla mig till en kurs som jag kan läsa till undersköterska, ja jag vill ju verkligen jobba som assistent eller någonting liknande, och det går ju lättare att plugga med nått som man verkligen vill.
Funderar skarpt till att anmäla mig till detta.
Då har jag ju garanterat jobb också efter mammaledigheten =).
Ska göra körkortet först nu sen drar det igång jag ska tammatusan göra det som jag vill och det som jag tycker om, tänker inte jobba med ett jobb som man inte direk trivs med. Är så glad att jag hittade denna kurs!
Ne nu är det natten. vi hörs i morgon iallafall!

Sov sött alla / Iréne


saker att göra hela tiden... :)

Oj då vad man har fullt upp hela tiden, alltid är det någonting som händer fast idag är det en bra dag, och en bra sak som kommer att hända, vi ska på kurs idag så jag får köra med micke =).
Sen så ska jag ringa till Vilhelminas kyrka för att beställa tid åt Markus dop, som händer här snart.
Och jag blev så överraskad idag den kom en avi till mig så jag ska gå och hämta ut någonting , haha jag älskar sånt här, man bara springer till centrum för att få veta vad det är man har fått...

Fick ett telefonsamtal nyss av min underbara granne Titti hon frågade om vi ville komma ner och fika sen, kladdkaka:) Och det vill vi ju så klart  kladdkaka är så himla gott också!
Ja ni nu har jag inte så mycket att skriva, Men hör av mig ikv

Ha det gott så länge / Iréne

Ute en stund!

Idag har vi varit ute en bra stund, vi gick ner till vattnet och satte oss där en stund, det blåste lite men inte så mycket, solen tittade fram så det var rätt skönt där.
Micke satt still på sin sten medans jag hoppade och slog bort alla dessa spindlar och myror gud vet allt vad det va men äckligt va de iallafall, haha.. Så vi flyttade oss en bit där fanns det ingenting så då tog vi fram kameran och tog nån bild. När vi kom hem så började min underbara älskling med maten, jag tycker inte om fisk men det var fan gott med lax så det blev de idag.
Efter maten så lämnade jag micke och markus hemma och följde Titti, Stefan och barnen till ica som ligger här i centrum, skulle inte köpa någonting men det blev att jag köpte hem glass och mjölk iallafall :)...
Tänkte det är ju gott med glass så här på sommaren och mjölk är gott till frukosten i morgon..
Ne så sen kom man hem och då blev det bara att man satte sig på golvet med markus en halvtimme, han fick ligga naken på en handduk, det tyckte han va skönt. sen satte vi oss i soffan och myste lite så nu sitter man här.
Markus och Micke har gått och lagt sig i sängen nu och jag bara trycker i mig den goda glassen.
Nu ska jag titta lite på tv tills jag blir trött.
Här kommer nån bild från dagen.






 Vi kunde inte låta bli att skriva hans namn i sanden!

Ha det så bra så länge / Iréne

Denna dag...

Denna dag är den bästa dagen på länge!
Jag är inte trött haha. Jag har sovit lite mer i natt än vanligt vis så nu kanske det är på väg tillbaka? vi får se...

Aja iallafall har jag lust att springa runt hela Stockholm nu vill handla en massa saker, önska bara att man hade pengar!.
Jag funderar på att spara pengar och sen fara och storhandla en massa skitsaker? eller njae vi ska åka utomlands till våren någon gång så då behövs ju alla pengar till de!

Nu väntar jag på att Micke kommer hem vilket han snart ska göra, Jag vill till Skärholmen och handla frukter på torget så himla bra priser.
Markus är helt slut, han bara sover och sover han gör nästan ingenting annat han är Mammas lillprins!
Nu ska jag göra mig klar och göra Markus klar så jag skriver väl mer ikväll.

ha det bra alla /Iréne

tre timmars sömn och ont i huvudet!

Idag har det inte hänt någonting alls har varit helt borta i huvudet.
3 timmar sömn i natt inte mycket, förstår verkligen inte vad som är fel..
Iallafall så kom Micke hem och tog Markus gav mig två alvedon hade så ont i huvudet, så jag fick sova en timma nu på dagen underbart att jag fick sova. Och det är inte Markus som håller mig vaken för han sover hela natten och morgonen.
Aja Ska försöka få någon hjälp här om det fortsätter..
Ska till bilskolan nu snart, ska bli kul att få återvända dit så det händer någonting, kanske har körkortet snart:), på onsdag blir det både jag och micke som ska dit, gå kursen så att jag får övningsköra med honom.
Ne som sagt har inte hänt någonting alls idag.
Ska väl försöka få in några roliga rader här så fort jag orkar göra någonting.

Ha det bra/ Iréne

En bra dag!

Idag var det så fint väder så jag satt på balkongen och blev ännu rödare, hoppas att man blir brun sen.
Markus har haft feber i några dagar nu men det verkar som om att det blir bättre, han var helt feberfri idag det käns bra, fast väldigt pappa kär har han blivit både i gårkväll och i dag.
Vi har iallafall varit ut på en liter tripp till Hässelby idag. Vi var och hälsade på Markus Farmor och Farfar och Faster Mika. Det va trevligt, kul att träffa dom, måste bli oftare tycker jag. Fast det går ju bara på helger, för veckan jobbar alla ju:/.
Ja det har inte hänt så mycket mer idag har pluggat till körkortet iallafall ska ju till bilskolan i morgon igen.
Hoppas jag klara körkortet nu i sommar då! Få hålla tummarna för mig!!
Är så trött nu fundera på att lägga mig kan inte sova men kan iallafall vila kroppen.

Ha det bra alla / Iréne

En skön lördag!

Ja jag har ju så underbar vän.

Tack Myh för hjälpen <3!

Ska väl passa på och skriva hur våran dag har varit idag.

satt och solade klockan 9 i morse till kl 12 nu är jag röd i ansiktet och armar och lite på bröstet det gör halv ont men ska absolut inte klaga för jag brukar aldrig få nån färg! Men äntligen så har man fått lite..
Sen åkte jag, Micke och Markus till Ikea och handlade 2 sängar och lite små plock, sen åkte vi hem med det och ut igen, va och köpte en massa blommor till balkongen, nu är jag hur nöjd som helst :D.
så vi har varit på balkongen halva dagen.
vid fem tiden så lämnade vi Markus hos min underbara granne Titti, tog med hennes man och Micke till centrum, gick in på krogen och tog oss en öl fast inte jag, jag drack nått mycket godare :)
vi spelade på maskinerna jag spelade för 20kr och fick ut 200kr (STOLT)
men det slutade med att man spelade tills man förlorade alla pengar.
Vi gick vidare till Ica och köpte läsk och köpte hem kinamat från resturangen, gott!
Varit mycket sol idag iallafall kände det nu hur kallt det är ute kanske bara för att jag har suttit i solen för länge?
Har gosat med lill prinsen min.
Nu ska vi ner till våra grannar igen..

Vill åka till svärmor och svärfar i morgon får se vad micke säger om det, va ett tag sen jag träffade dom nu, skulle vara trevligt om vi träffas.

Ne nu ska jag göra mig klar. ha det bäst alla  / Iréne

Hejhopp!

Myh här, grejar på lite här på Iréne's blogg :) de kan se lite konstigt just nu... om vet inte ens om att ja grejar :D hoho.

hur länge ska man orka?

Jag har brist på sömn, har inte kunnat sova nu på nästan 3 månader, har sovit nån timme men inte mycket, nu orkar varken jag eller min kropp mer. Måste få nån slags hjälp!!

Jag förstår inte för jag mår hur bra som helst men just det här med sömnen jag orkar bara inte mer.!


En vanlig dag.

Så inatt har jag inte sovit någonting alls, Markus är ju sjuk han sov inte någonting alls i natt, och inte jag heller.
Micke jobbar ju så jag kunde ju inte be han om hjälp heller.
Iallafall så har vi varit ute i parken idag med.
Solen skiner men blåser gör det så det är inte så trevligt väder iallafall, lite trist.
Jag åkte aldrig iväg till bvc idag för markus har ju feber och vill inte dra runt med honom då bland andra bebisar, vi skulle mäta och väga iallafall men jag tar det när han får ta sprutan.

Nu har jag stor besök av Zakk, han sitter i soffan och tittar på tv o käkar glass, sötunge de där.
Ska berätta för er vem det är också, Titti och Stefan är våra underbara grannar som bor en trappa nedanför oss, det är deras son som är här.

Jag är dålig på att lägga upp bilder, men ska bli bättre på det.

Just de jag pratade med Jonna igår fick veta att hon ska flytta till Norge nästa lördag :/.
Hoppas vi hinner att träffas före innan hon flyttar.

Nu sitter jag och väntar på att Micke ska komma hem bara två timmar kvar tills han slutar Jippi =) glad är jag för det!
Nu ska jag börja umgås lite med Zakk innan han ska hem och äta.

Ha det bra så länge / Iréne

Sjuk!

Min lillprins är sjuk :/ han har feber och verka inte alls att må bra. Stackare! Ska ju till bvc i morgon så får väl prata med dom där då...

Ha de!

Sol!

Micke väckte mig vid tio, det första han sa va att ta på dig bikinin och kom ut och sätt dig så jag gjorde det jätte skönt att sitta i värmen. Vi satt i våra nya ute möbler som vi fick av svärfar och svärmor :)..
sen gick jag ut och va ute hela dagen idag med min lillprins, vi satt i parken här utanför och bara tog det lungt.
Sen så gick vi till affären och köpte lite mat som vi ska göra nu, lite sent jag vet men det är för att min stora prins har jobbat från kl 12 till 8 ikväll så han kommer väl hem snart. sen blir det nog soffan med film och mys.

I morogn så ska jag till BVC han ska få första sprutan i morogn, redan 3 månader tiden går förfort! Undra hur mycket han väger nu och hur lång han är, spännande.
ska kanske kasta igång en tvätt nu och fixa lite i hemmet innan micke är hemma. Men skriver i morogn iallafall så alla mina underbara läsare får se hur mkt han väger och hur lång han är.

Ha det bra / iréne


Recept kakor och drinkar

Jag fundera på att börja baka igen som förr det är de bästa jag vet att baka!
Så tänkte lägga upp lite recept på sakerna som jag tänkte göra här!


CHEESECAKE


Deg:
10st digestivekex
75g smör

Fyllning:
250g kesella gourmet kvarg
2ägg
1/2dl socker
rivet skal av 1 citron
2dl gräddfil
1tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
krossa kexen.
smält smöret och blanda det med kexen i en form med löstagbar kant, ca 24cm i diameter.
låt den stå kallt en stund.

Fyllning:
Blanda kasella, ägg, socker och citronskal.
Häll smeten i pajskalet.
grädda i ugnen ca 10 minuter.
låt kallna.
smaksätt gräddfilen med vaniljsocker.
bred över kakan.
                                                                                                                                                                    


SNICKERS

2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör
1 dl kokos
1 dl socker
Smält i en kastrull och rör om.

Blanda ner:
1 tsk vanilinsocker
1 liter kellogs flingor
häll upp i en form.

Smält choklad och bred över.
                                                                                                                                                                    



Tänkte skriva upp recept på goda drinkar också!

Aperlsonsplit

1 st highballglas.

3 cl absolut vodka

3 cl frangelico

Fylles upp med apelsinjuice

Bygg drinken och toppa gärna med en apelsinskiva.
                                                                                                                                                                    

MELONDRINK

0,5  dl florsocker
1 msk pressad citron
2 kg melon

Gör så här:

1. Skär melonköttet i bitar och ställ in i skylen så det är kallt nät du mixar det.

2. Skala, kärna ur och skär melonköttet i bitar.
mixa med citronsaft och florsocker.

3. spetsa med rom eller vodka så starkt du vill ha det.

Denna drink är även god utan sprit!

Servera i saft, öl eller whiskey glas!
                                                                                                                                                                    

FROZEN VANILLA

4-6 cl vaniljvodka
2cl pressad lime/citron
3-4 st jordgubbar
1 tsk socker

Mixa din drink
kör samtliga ingredienser tillsammans med 1.5 dl is, i en blender i 15-20 sekunder.
servera i ett kylt cocktailglas - och garnera med en jordgubbe
                                                                                                                                                                    


Lycka till om ni ska göra något av detta.
Jag ska bara baka har en massa recept på allt här så bara att höra av er om ni vill ha :)

Ha det bra så länge /Iréne

Ute idag

Vaknade för en stund sen, Micke har kommit hem från jobbet eller han va på nån första hjälpen kurs som dom brukar göra ibland.
Ja idag så ska vi ut en sväng eller en sväng blir det ju inte heller utan hela dagen tror jag nog, ska köpa frukt på torget i skärholmen super fina frukter och grönsaker och billigt, Det var faktist min snälla granne Titti som visade mig de!.
Sen ska vi på Jysk för att titta på ute möbler till balongen vidare sen till Jula och bauhaus för att titta på nå plank som vi sen ska berätta vad vi har gjort!
När vi kommer hem igen så måste jag plugga lite mer i körkortsboken och så.
Micke ringde till körskolan och anmälde oss två till en sån där kurs också så jag får köra med honom och den är redan nästa onsdag.

Markus bara sover och sover nu. Tror att han har hamnat i en mat & växt period, han är så stor nu, vi ska till BVC och väga honom på fredag och då ska han få första sprutan. Min lilla prins. Ja vi har skit varmt idag så ska ta och gå ut nu.

Hejsvejs alla mina läsare!
/Iréne

RSS 2.0